You cannot place a new order from your country. United States

Néhány biológia tény

  • Minden nő egyszer ovulál ciklusonként.
  • Az ovuláció után a termékenység még max. 24 órán keresztül megmarad.
  • Abban a ritka esetben, amikor két vagy több ovuláció történik, a termékenység az ovuláció után még 24 óráig fennállhat. A termékeny időszak tehát pontosan meghatározható.
  • A spermiumok a szexuális együttlét után még maximum 120 órán keresztül (5 nap) képesek a megtermékenyítésre.

Mindezekből az következik, hogy egy nő 6 napig termékeny a ciklusa során: 5 nappal az ovuláció előtt, valamint az ovuláció napján.

Menstruációs ciklus

A ciklus három szakaszból áll: a follikuláris fázis, az ovuláció és a luteális fázis. A ciklus első napját a menstruáció első napjától számítjuk. A ciklus utolsó napja a menstruációs vérzés jelentkezése előtti nap.

A ciklus átlagosan 28 napig tart. A különböző szakaszok hossza ciklusról ciklusra változhat. Körülbelül a ciklus közepén a tüszőből kiszabadul a megérett petesejt, ezt a folyamatot nevezzük ovulációnak. Az ovuláció után a petesejt még körülbelül 12-24 óráig életképes.

Ovuláció és bazális testhőmérséklet (BBT)

Az ovuláció előtt a test egy tökéletesen kiegyensúlyozott hormonszintet állít elő, hogy előkészítse a szervezetet az ovulációra. Ezt az érzékeny egyensúlyt nagyon sok tényező befolyásolhatja. Ezért változhat az ovuláció napja is ciklusról ciklusra.

Az ovuláció után a szervezet progeszteront termel, ezzel megakadályozva, hogy egy másik ovuláció létrejöjjön. Ennek a hormonnak a hatására a testhőmérséklet kissé megemelkedik a kövekező menstruáció jelentkezéséig. Ez a szakasz általánosságban egy stabil hőemelkedést okoz, és átlagosan 10-16 napig tart.

A bazális testhőmérséklet a test legalacsonyabb nyugalmi hőmérséklete (alvás közbeni hőmérséklet). A nők szervezetében az ovuláció egy enyhe 0,25-0,45 Celsius fokos emelkedést okoz a bazális testhőmérsékletben. A menstruáció megjelenésekor az alap testhőmérséklet visszaáll az ovuláció előtti, átlagos értékre.

Ciklus hőmérséklet és hormonok
Kattintson a nagyításhoz

Bazális hőmérséklet mérése

Hogyan működik a Lady-Comp?

A Lady-Comp figyelembe veszi az összes értéket, hogy személyre szabottan, pontosan megállapítsa a termékeny és a terméketlen időszakokat a ciklus során.

Nagy pontosságú hőmérővel (0,01°C) gyűjti a test alaphőmérsékletét, valamint a menstruációs dátumokat. Ezeket az adatokat egy több, mint 35 éves kutatáson és több, mint 10 millió elemzett cikluson alapuló előrejelző algoritmus használja fel, hogy pontosan megállapítsa a termékeny és terméketlen időszakokat minden nő és minden ciklus esetében (a spermiumok élettartamát figyelembe véve).

Azokat a napokat, amikor termékeny vagy, a készülék egy piros jelzéssel, a terméketlen napokat pedig egy zöld jelzéssel mutatja meg. Az előrezelzés megbízhatósága 99,3 % és a következő 24 órára érvényes.

További információk a LADY-COMP működéséről

Összefoglalva

Az alábbi grafikon szemlélteti a ciklusok fázisait, valamint, hogy ez milyen hatással van a test bazális hőmérsékletének ingadozására:

Menstruációs ciklus és Lady Comp
Kattints a nagyításhoz