You cannot place a new order from your country. United States

Megbízhatóság

1. Mennyire megbízható a Lady-Comp? 

Független klinika tesztek igazolják, hogy a Lady-Comp megbízhatósága 99,3% (Pearl-index 0,7). Tekintse meg összehasonlító táblázatunkat a különböző módszerek megbízhatóságáról.

Klinikai vizsgálatok

2. A pearly ugyanolyan megbízható, mint a Lady-Comp? 

Igen. Mindkét készülék megbízhatósága 99,3% a készülék használatának első napjától (Pearl-index = 0,7).

Bővebben

3. A Lady-Comp-ot vizsgálták orvosszakértők?

Igen, számos független klinikai vizsgálat bizonyítja, hogy a Lady-Comp 99,3%-os megbízhatóságot (0,7-es Pearl-index) nyújt a terméketlen napok azonosításában a használat első napjától kezdve folyamatosan.

Klinikai vizsgálatok
A Lady-Comp-ot ajánlják

4. Mennyi idő elteltével válik teljesen megbízhatóvá a Lady-Comp?

A Lady-Comp a használat első napjától kezdve teljesen megbízható! Természetesen a készüléknek szüksége van valamennyi időre, amíg megismeri az Ön egyéni ciklusát. Ez azt jelenti, hogy az első időszakban több piros napot jelez majd. Ha a piros napokon is szeretne szexuális kapcsolatot létesíteni, használjon óvszert. A Lady-Comp kb. 2-3 hónap alatt teljesen megismeri az Ön egyéni ciklusát, és egyre több zöld napot fog jelezni. A zöld napok száma teljesen a ciklus szabályszerűségétől függ, tehát eltérhet minden nő esetében.

5. Milyen adatokat gyűjt a Lady-Comp, és hogyan?

A Lady-Comp minden reggel ébreszti Önt (amennyiben beállította az ébresztőórát a készülékben). Ezután az hőmérő szenzorral mérje meg a bazális testhőmérsékletét (a test alaphőmérséklete). A Lady-Comp ezt az adatot használja fel a termékenység megállapítására. A jelzés a következő 24 órára érvényes, és teljesen megbízható.

Nagyon fontos, hogy a hőmérsékletet még fekvő állapotban mérje meg, mielőtt bármiféle tevékenységbe kezd. A pontos méréshez a test nyugalmi állapota szükséges, mert mindenféle fizikai aktivitás befolyásolja a test hőmérsékletét.

Bővebben

6. Előfordulhat, hogy hibásan mérem a bazális hőmérsékletet?

Nem. A bazális hőmérséklet mérését intelligensen végzi a Lady-Comp. Az érzékelő másodpercenként több, mint százszor méri a hőmérsékletet. Ezáltal egyértelműen meg tudja állapítani a pontos értéket. Amikor a hőmérséklet abnormálissá válik, például az érzékelő elcsúszott a helyéről, a Lady-Comp azonnal felismeri.

Ha a mérés megkezdésekor esetleg nem megfelelő helyre tette a szenzort (pl. a nyelvre és nem a nyelv alá), a szenzor érzékeli, hogy a hőmérséklet nagymértékben eltér a memóriájában tároltaktól, és nem rögzíti az értéket.

A Lady-Comp érzékeli, ha Ön lázas (egy F betű jelenik meg a kijelzőn), vagy ha a mérés valamilyen okból megszakad. (A mérés befejeztét egy sípoló hang jelzi.) Azt javasoljuk, hogy az egymásnak ellentmondó adatok tárolásának elkerülésére ne mérjen hőmérsékletet, ha Ön lázas.

7. Váltott műszakban dolgozom, néha reggel, néha éjszaka. Használhatom a Lady-Comp-ot? 

Igen. A Lady-Comp megbízhatóságát nem befolyásolja, ha Ön nem rendszeresen ugyanabban az időpontban kel fel, vagy váltott műszakban dolgozik. Van azonban néhány dolog, amire oda kell figyelni. A mérés előtt minimum 5 óra alvásra van szükség. Ha Ön éjszaka felébred, és valamiért (pl. inni, vagy a gyermekéről gondoskodni) fel kell kelnie az ágyból, de nem telik el 5 óra az ébresztő jelzéséig, inkább végezze el a mérést.

Amikor beállít egy új ébresztési időpontot a következő napra, figyeljen rá, hogy az időpontok között ne legyen több mint 3 óra eltérés. Az ébresztőórát mindig állítsa át, amikor új időpontban szeretne felkelni!

8. A Lady-Comp használatakor szükség van egy "kezdeti szakaszra” amikor még fogamzásgátló tablettát kell használnom? 

Nem. A készülékbe nagyon sok ciklusadat van programozva, ami alapján (és az Ön által mért hőmérséklet alapján) a kezdeti szakaszban is megbízható jelzést ad.

Ezek az adatok egyre inkább személyessé válnak, ahogy a készüléket használjuk. Ezek a személyes adatok teszik lehetővé, hogy a Lady-Comp ciklusról ciklusra egyre precízebben jelzi a terméketlen napokat.

A "terméketlen" azaz "zöld" jelzés a készülék használatának első napjától ugyanolyan megbízható, mintha két vagy három hónapja használná. A különbség annyi, hogy az első időszakban több lesz a “piros” napok száma, mint később.

9. Még szoptatom a kisbabámat, és még nem volt menstruációm a szülés óta. A Lady-Comp ebben az esetben is megbízható?

Igen. A Lady-Comp használható a szoptatási időszak alatt. Felhívjuk figyelmét, hogy a menstruáció visszatértét nem lehet előre tudni, bármikor jelentkezhet a szoptatási időszak alatt. Ha Ön betartja a használati utasítást, és a készüléket helyesen használja, akkor a Lady-Comp megbízhatósága 99,3%.

A szoptatási időszak alatt mindenképpen ajánlott valamilyen fogamzásgátlási módszert használni, mivel szülés után a nők általában csak 6 hétig terméketlenek. A Lady-Comp egészen a menstruáció visszatértéig piros napokat fog jelezni (“nem biztonságos”). Amint a készülék érzékeli az ovulációt, hamarosan jelezni fogja a zöld napokat is (köszönhetően az előzőleg mért hőmérséklet adatainak).

2 vagy három 3 ciklus után a készülék jelzi a zöld napok optimális számát. Ez függ a ciklus szabályszerűségétől (minél rendszeresebb egy ciklus, annál több zöld napot jelez a készülék) Terhesség és szoptatás után ez néha hosszabb időszakot vesz igénybe.

10. A spermiumok 5 napig életképesek. Ezt a készülék biztosan nem tudja mérni. A „zöld” napokon teljesen biztonságosan létesíthetek szexuális kapcsolatot?

Igen. A spermiumok maximum 120 órán keresztül (5 nap) aktívak és képesek a megtermékenyítésre a szexuális együttlét után. Ebből következik, hogy a nők a ciklusuk során 6 napig képesek teherbe esni: 5 nappal a peteérés előtt, valamint a peteérés napján.

A Lady-Comp úgy van programozva, hogy számításba vegye ezt az időszakot. Amikor Ön minden reggel felkelés előtt megméri a bazális testhőmérsékletét, a cikluskomputer elemzi az adatait, és megállapítja a termékenységet. Ez az előrejelzés 99,3%-ban megbízható, és a következő 24 órára érvényes.

Több információ a Lady-Comp-ról és a termékeny napokról.

11. Hogyan tudja a Lady-Comp a termékeny napjaimat előre jelezni?

Az ovuláció egy enyhe emelkedés okoz a bazális testhőmérsékletben. Ez a hőmérséklet-emelkedés a menstruáció kezdetéig tart. A Lady-Comp érzékeli ezt az emelkedést, ezáltal meg tudja határozni az ovuláció napját.

A naponta mért bazális testhőmérséklet alapján a Lady-Comp kiszámítja, és előre jelzi a termékenységet a következő 6 napra. Ez az előrejelzés 99,3%-ban megbízható. A készülék számításba veszi a spermiumok élettartamát és az Ön személyes ciklusát is. Miután megmérte reggel a bazális testhőmérsékletét, a Lady-Comp zöld jelzést ad, ha Ön terméketlen, és piros jelzést, ha termékeny (a narancssárga azt jelenti, hogy a készülék még tanulófázisban van).

Bővebben

12. A készülék akkor is megbízható marad, ha két ovuláció történik a ciklus alatt? 

Igen. Abban az esetben, amikor két ovuláció történik a ciklus alatt, a folyamat 24 órán belül lezajlódik. A készüléket úgy programozták, hogy ezt a lehetőséget is vegye számításba, tehát a megbízhatóság ebben az esetben is 99,3%.

13. Éjszaka gyakran felébredek. Ebben az esetben is megbízható a Lady-Comp?

A bazális testhőmérséklet méréséhez minimum 5 óra alvás szükséges. Ha éjszaka túl gyakran ébred fel, azon a napon inkább hagyja ki a mérést. A szabálytalan alvás nem befolyásolja a készülék megbízhatóságát, de előfordulhat, hogy több piros napot fog jelezni.

14. Megbízható-e a készülék egy szabálytalan ciklusú személy számára?

Igen. A rendszertelen ciklusok nem befolyásolják a készülék megbízhatóságát, de több piros napot eredményeznek. Az abszolút minimum hat piros nap, de ha a ciklusod például 2 héttel eltér, a készülék 14 extra piros napot fog jelezni.

További információ

15. Mennyi a Lady-Comp élettartama? Mennyi rá a garancia?

A Lady-Comp minimális élettartama 7 év. Sok felhasználó azonban már több mint 15 éve használja. A pótalkatrészek, mint például a hőérzékelő, külön rendelhetők webshopunkban. Speciális javítások esetén műszaki szolgálatunk telefonon, interneten vagy e-mailben áll a rendelkezésedre.

A Lady-Compra két év garancia vonatkozik a tervezési vagy gyártási hibákra.